Pieczywo na bazie naturalnego zakwasu i rozczynu
mąka pszenna, woda, ziarno słonecznika, mąka żytnia, siemie złociste, otręby żytnie, drożdże, gluten pszenny, gruszka suszona (1%), pietruszka suszona (0,3%), środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy
Obecne w produkcie: gluten, mleko i soja. Na terenie zakładu używane są: zboża, jaja, orzechy, soja, mleko, sezam.
Chleb mieszany pszenno – żytni z mieszanką ziaren dozowanych do produktu. Wyprodukowany tradycyjną metodą na zakwasie i rozczynie.
3 dni od dostawy
temperatura pokojowa
niekrojony: 5903116807776
krojony: 5903116807783
470g
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartości odżywcze zostały obliczone na podstawie danych dostawców surowców. Wartości podlegają wahaniom typowym dla naturalnych substancji spożywczych
wartość energetyczna kcal(KJ) | 277(1164) |
tłuszcz (g) | 7,8 |
w tym: kwasy nasycone (g) | 0,8 |
węglowodany (g) | 37,1 |
w tym: cukry (g) | 3,3 |
błonnik (g) | 6,2 |
sól (g) | 1,6 |