Pieczywo na bazie naturalnego zakwasu i rozczynu
Mąka żytnia typ 720, mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 2000 woda, ziarno słonecznika, drożdże, słód jęczmienny, słód pszenny, sól, olej.
Obecne w produkcie: gluten. Na terenie zakładu używane są: zboża, jaja, orzechy, soja, mleko, sezam.
Chleb żytni razowy z dodatkiem mąki pszennej. Wyprodukowany tradycyjną metodą na zakwasie. Wypiekany w formach prostokątnych.
3 dni od dostawy
temperatura pokojowa
niekrojony: 2750
krojony: 5903116800098
650g
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartości odżywcze zostały obliczone na podstawie danych dostawców surowców. Wartości podlegają wahaniom typowym dla naturalnych substancji spożywczych
| wartość energetyczna kcal(KJ) | 237(991) |
| tłuszcz (g) | 4,8 |
| w tym: kwasy nasycone (g) | 0,3 |
| węglowodany (g) | 44,5 |
| w tym: cukry (g) | 1,2 |
| błonnik (g) | 3,8 |
| sól (g) | 4,8 |
| białko (g) | 6,8 |