Pieczywo na bazie naturalnego zakwasu i rozczynu
gluten pszenny, sól, mąka pszenna, słód (jęczmienny, pszenny), kwas pszenny w proszku, środki do przetwarania mąki: kwas askorbinowy, E920, enzymy
Obecne w produkcie: gluten, mleko i soja. Na terenie zakładu używane są: zboża, jaja, orzechy, soja, mleko, sezam.
Chleb mieszany pszenno – żytni z mieszanką ziaren dozowanych do produktu. Wyprodukowany tradycyjną metodą na zakwasie i rozczynie.
3 dni od dostawy
temperatura pokojowa
20124
120g
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartości odżywcze zostały obliczone na podstawie danych dostawców surowców. Wartości podlegają wahaniom typowym dla naturalnych substancji spożywczych
wartość energetyczna kcal(KJ) | 333(1409) |
tłuszcz (g) | 3,5 |
w tym: kwasy nasycone (g) | 0,7 |
węglowodany (g) | 15,2 |
w tym: cukry (g) | 3,4 |
błonnik (g) | 3,5 |
sól (g) | 11,3 |