Pieczywo na bazie naturalnego zakwasu i rozczynu
Mąka pszenna typ 750, Mix Kołodziej (żyto cięte (30%), słonecznik (20%), płatki owsiane (20%), siemię lniane (10%), gluten pszenny, sól, mączka słodowa jęczmienna, mąka pszenna graham, mąka pszenna, serwatka (mleko), mąka żytnia, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas mlekowy, mąka pszenna razowa, skrobia ziemniaczana, mąka żytnia razowa, otręby żytnie, prażona mąka jęczmienna, mączka sojowa, jęczmień palony, enzymy (pszenica), środek do przetwarzania mąki kwas askorbinowy), mąka żytnia typ 720, mąka żytnia typ 2000, ziarna słonecznika, drożdże, olej, sól.
Obecne w produkcie: gluten, mleko i soja. Na terenie zakładu używane są: zboża, jaja, orzechy, soja, mleko, sezam.
Chleb mieszany pszenno – żytni z mieszanką ziaren dozowanych do produktu. Wyprodukowany tradycyjną metodą na zakwasie i rozczynie.
3 dni od dostawy
temperatura pokojowa
krojony: 5903116800029
400g
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartości odżywcze zostały obliczone na podstawie danych dostawców surowców. Wartości podlegają wahaniom typowym dla naturalnych substancji spożywczych
wartość energetyczna kcal(KJ) | 229(960) |
tłuszcz (g) | 4,8 |
w tym: kwasy nasycone (g) | 0,5 |
węglowodany (g) | 39,9 |
w tym: cukry (g) | 1,2 |
błonnik (g) | 4,5 |
sól (g) | 3,8 |