Pieczywo na bazie naturalnego zakwasu i rozczynu
Mąka żytnia typ 720, mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 2000 woda, drożdże, sól, olej.
Obecne w produkcie: gluten. Na terenie zakładu używane są: zboża, jaja, orzechy, soja, mleko, sezam.
Chleb żytni razowy z dodatkiem mąki pszennej. Wyprodukowany tradycyjną metodą na zakwasie. Wypiekany w formach prostokątnych.
3 dni od dostawy
temperatura pokojowa
niekrojony: 1839
krojony: 5903116800050
350g
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartości odżywcze zostały obliczone na podstawie danych dostawców surowców. Wartości podlegają wahaniom typowym dla naturalnych substancji spożywczych
wartość energetyczna kcal(KJ) | 215(898) |
tłuszcz (g) | 2,0 |
w tym: kwasy nasycone (g) | 0,3 |
węglowodany (g) | 46,6 |
w tym: cukry (g) | 1,1 |
błonnik (g) | 4,0 |
sól (g) | 4,9 |
białko (g) | 5,6 |